Mijn achtergrond

irmaIn 1997 ben ik in de praktijk begonnen als fysiotherapeut, na enkele jaren ben ik mij gaan afvragen hoe het komt dat sommige mensen met exact dezelfde klacht terug kwamen. Wat is de reden dat de klacht terugkomt, wat in hun omgeving zorgt hiervoor of doen ze het zelf? En de grote groep clienten waarbij geen duidelijk medische oorzaak is voor hun klacht en toch de pijn en de last voelen. Dit deed mij zoeken naar nieuwe mogelijkheden.

Ik kwam terecht op de noord nederlandse academie voor natuurgeneeskunde, waar ik integrale reflexzonetherapie heb gestudeerd. Daar heb ik veel kennis opgedaan, een holistische visie ontwikkeld en leren “voelen”. Hierdoor werd het mij steeds duidelijker waarom sommige klachten blijven terugkomen, waarom een klacht zich op juist die plek vastzet en wat de reden is dat de klacht is ontstaan.

Om cliënten nog dieper in contact te kunnen laten komen met hun lichaam en het functioneren daarvan, heb ik voor mij de cirkel helemaal rond gemaakt met craniosacraaltherapie.

Ruime lichte praktijkruimte met dakraam Natuurgeneeswijzen Irma DoffTijdens mijn studie voor fysiotherapie heb ik voldaan aan de medische basiskennis op hbo-niveau en daar heb ik later bij Con Amore de psychosociale basiskennis aan toegevoegd.
Ik vind het leuk en ook belangrijk voor mijzelf en mijn cliënten om me te blijven ontwikkelen en verdiepen via verschillende (bij)scholingen.